Изложба акция с кадри от войната в Украйна, озаглавена “Архивите на

...
Изложба акция с кадри от войната в Украйна, озаглавена “Архивите на
Коментари Харесай

Изложба за престъпленията в Украйна на метри от ПСА |

Изложба акция с фрагменти от войната в Украйна, озаглавена “Архивите на едно закононарушение ”, откри ФотоФабрика в София на 9 май.

Кадрите са сложени върху оградата на гробницата на княз Александър I Батенберг на бул. “Васил Левски ” 81 - единствено на метри на Паметника на руската войска, където през днешния ден съветският дипломат и шествие на Безсмъртния полк уважиха с цветя и венци Деня на успеха.

Свидетели на закононарушението в Украйна са фоторепортери от една от най-големите интернационалните организации - REUTERS, които предоставиха документи, снимани сред 26 февруари и 18 април 2022 година

9 юни 30 фотографии, включени в “Архивите на едно закононарушение ”, ще гледат право в очите небезизвестния “Паметник на руската войска ”, разясняват създателите на плана.

„ Украйна: Архивите на едно закононарушение ” е осъществена с поддръжката на Столична община и на Регионалния исторически музей–София, чийто филиал е
мястото на изложбата.

Мястото не е определено инцидентно. Делото на княз княз Александър I Батенберг у нас се свързва с опълчване на Русия по всички възможни начини. Преживява прелом от страна на съветски генерали, изпратени от император Цар Александър III, последван от контрапреврат, воден от Стефан Стамболов. Скоро след това абдикира, защото ръководството му в името на българските ползи става невъзможно. Умира в гр. Грац, Австро-Унгария, през 1893 година Предсмъртното му желание е тленните му остатъци да бъдат заровени в България, а Народното събрание с умишлен декрет публично се съгласява това да се случи.

Деветият фестивал ФотоФабрика е част от Календара на културните събития на Столична община за 2022 година

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР